Hopp til hovedinnhold
SG3

Bygg og anleggsskolen – et blikk inn i framtiden

10. november kl. 08:00–10:30

Løkkeveien 111, 4007 Stavanger

Tekst hentet fra Næringsforeningen sin nettside. 

Hvordan vil stadig større krav til bærekraft påvirke oss og muligheten framover? Professor Harald N. Røstvik gir oss et blikk inn i framtidens byggebransje. Vi får også en presentasjon og omvisning i rebuild-prosjektet «Innoasis» – der et gammelt betongbygg forvandles til en fleksibel, miljøvennlig og funksjonell arbeidsplass.

Hvilke krav og muligheter finnes og hvordan vil klimautfordringene påvirke byggeriet og byene? UiS-professor Harald N. Røstvik er en av våre aller fremste eksperter på bærekraft generelt, og i bygg- og anleggsbransjen spesielt. Han vil altså gi oss et skikkelig innblikk i framtidens byggebransje. Han vil ta for seg passiv-, null-, plussenergibygninger, og stiller spørsmålet; hva blir det neste? Vi kan garantere et engasjerende og lærerikt foredrag.

I del to av bygg- og anleggsskolen denne gang får vi en presentasjon og en omvisning av rebuild-prosjektet Innoasis av Rune Augenstein og Smedvig. Gjenbruk av betongkonstruksjoner og bygningsstrukturer kan bli et viktig bidrag for å få ned utslippene i en bransje som står for nesten 40 prosent av verdens totale CO2-utslipp. Det er Helen & Hard som har vært arkitekter for bygget, som vil bære preg av trekonstruksjoner, grønne tak og vegger, samt solceller som produserer strøm lokalt.

Program
08.00 Registrering og frokost.
08.30 Velkommen, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.
08.35 Passiv-, Null-, Plussenergi bygninger – hva blir det neste? ved Harald N. Røstvk.
09.20 PAUSE
09.35 Presentasjon og omvisning av Innoasis, ved Rune Augenstein.
10.30 SLUTT

Bygg- og anleggsskolen
Bygg- og anleggsskolen er Næringsforeningens faglige møteplass for bygg- og anleggsbransjen i Stavanger-regionen. Site 4016 er med som støttespiller til denne satsningen.

Klikk her for å lese mer på Næringsforeningen sine sider. 

Meld på