Hopp til hovedinnhold
Alle arrangementer

AGENDA BYGG: Hvorfor bygge urbant – med omvisning på K8

04. juni kl. 08:30–10:30

Påmelding til event

Hvorfor bygge urbant og hvorfor bygge i høyden? Vi besøker K8, der daglig leder i Base Property, Andreas Poulsson, gir oss innføring i prosjektet med vekt på bærekraft, byutvikling og hva leietakerne etterspør. Jone Klingsheim i Skanska forteller om erfaringene med et såpass komplekst prosjekt, byplanlegger Monica Reinertsen fra Asplan Viak tar for seg urban planlegging – og så får vi en omvisning i nybygget.

 

K8 er Stavangers høyeste bygning og rommer 600 kontorarbeidsplasser, spennende spisesteder, flott utsikt og framtidsrettede klima- og miljøløsninger. K8 er sertifisert som BREEAM Excellent og WELL Diamond. Det kostet totalt nærmere 800 millioner kroner å bygge og det var heller ikke ukontroversielt da det ble vedtatt – selv om det var i tråd med sentrumsplanen og Stavangers ønske om å øke antall sentrale arbeidsplasser.

På Agenda Bygg denne gang får vi altså en gjennomgang av prosjektet fra utbyggers ståsted. Andreas Poulsson har vært med helt fra starten av planleggingen og kan nå glede seg over at alt er ferdig.

Det var Skanska som fikk hovedkontrakten på K8. Jone Klingsheim er med oss og forteller hvordan de organiserte arbeidet med å bygge byens høyeste bygning.

Det å planlegge bygg i etablerte byområder er heller ikke nødvendigvis bare enkelt. Byplanlegger Monica Reinertsen har lang erfaring med slike problemstillinger – og vil dele av sin kunnskap.

Velkommer til Agenda Bygg!

AGENDA BYGG
Agenda bygg er Næringsforeningens faglige møteplass for bygg- og anleggsbransjen i Stavanger-regionen. Målet er å motivere, utfordre, samordne og stimulere næringen til å bli mer kunnskapsbasert og effektiv – og kontinuerlig sette aktuelle temaer på dagsorden.

Vi gir bort noen gratis billetter til våre leietakere – logg inn på L@W for kode.

Agenda bygg presenteres i samarbeid med Site 4016 og Smedvig:

Meld deg på her!