Hopp til hovedinnhold

Bli bedre kjent med iUll

Vi har tatt en prat med Ingvild Kverneland som driver iUll.

Hva driver du med?
Jeg driver butikken iUll.no og har verksted og utsalg i Auglendsmyrå 6A. På verkstedet har jeg tre strikkemaskiner, en overlockmaskin, en dampstasjon og to symaskiner. Alle varene som er for salg er designet av meg og produseres (foreløpig) kun av meg. Jeg strikker (som navnet også indikerer) i ull og har følgende produkter: pulsvarmere, turhalser, sjal og ponchoer i hele 34 fargenyanser.

Hvordan går det hos deg om dagen, med tanke på koronasituasjonen?
Jeg får de største salgene mine når jeg er ute på markeder, og til nå har jeg gått glipp av flere markedsdager på grunn av denne situasjonen. Jeg skulle også vært med å åpne torgbodene i byen, men det måtte jeg avlyse. Alle de planlagte markedene i mai er også stengt og store markeder som Jondalsmarknaden er blitt innstilt. Situasjonen er ganske annerledes forteller Ingvild Kverneland.

Jeg fått meg en ny nettbutikk, iull.no og håper på mer salg via nettbutikken. Jeg tenker også å få til noen live-sendinger på facebook siden min der folk kan «besøke» verkstedet mitt og se nærmere på varene. Jeg opplever at folk er enda mer bevisste på å handle lokalt i disse dager, de ønsker å støtte og hjelpe små bedrifter. Jeg er positiv til fremtiden, ullklær er noe de fleste bruker og fort blir avengige av. 

Hvordan er åpningstidene dine?
Jeg har ingen faste åpningstider, men jeg bor kun 10 minutter unna verkstedet så dersom noen  ønsker å komme innom for å handle klarer jeg å være der på kort tid.

Ingvild og iUll finner du i Auglendsmyra 6A. Ta kontakt med hun på post@iull.no for å avtale tid dersom du vil innom butikken hennes.