Hopp til hovedinnhold

Se ARK med AR-teknologi

Nå kan du se hvordan nybygget vårt ARK vil se ut i virkeligheten. Veni har laget en AR-opplevelse for bygget. AR står for Augmented Reality og går ut på at man legger virtuell geometri over virkelig geometri, og får da en miks mellom virkelig og virtuell geometri som kan opplevelse på nettbrett, smart telefon eller med spesielle briller fra Microsoft. Dette er blant annet den samme teknologien som blir brukt i Pokemon Go.

For Site 4016 har Veni brukt BIM (bygnings informasjons modeller) fra prosjekteringsgruppen. Modellene har blitt kjørt gjennom en spillmotor og bearbeidet slik at modellen kan opplevelsen på et nettbrett og man ser hele bygget.

Det er flere fordeler med å bruke AR. I løsningen som Veni har laget kan man gå rundt på tomten å se hvordan bygget passer inn på området, og hvordan det forholder seg til omgivelsene rundt. Dette gir byggeier, leietakere og andre involverte parter en trygghet på hvordan det endelige bygget vil se ut.

AR gir deg også muligheten til å vurdere flere alternativ for bygget. Man kan f.eks. sette på ulike fasader og få et godt bilde av hvordan det vil se ut i virkeligheten. Fremover vil det bli lagt inn informasjon i modellen, slik at brukeren får en mer interaktiv opplevelse, og selv kan gjøre forskjellige valg for å vurdere ulike alternativ. Etter hvert som bygget reiser seg kan man raskt oppdatere AR modellen, samt legge til eventuelle endringer for å se hvordan det påvirker bygget.

Har du lyst til å se bygget med AR? Da er det bare å ta kontakt med oss på site4016@smedvig.no så avtaler vi et tidspunkt.

Ta kontakt med Veni på jrs@veni.no, hvis du har et prosjekt du gjerne skulle hatt en AR modell av.

Les mer om ARK her.