Hopp til hovedinnhold
IMG_5268 – Copy

Pressemelding: Første spadetak på ARK

Fokus på unge fagfolk når oppstart på fremtidens lekegrind for bygg og anlegg ble markert i Stavanger

Smedvig Eiendom i Stavanger utvikler et regionalt kunnskaps- og utviklingssentrum for bygg- og anleggsbransjen i Rogaland. Under paraplyen Site 4016 ønsker Smedvig å samle bransjen,  og legge til rette for et samarbeid som styrker både enkeltbedrifter og fellesskapet.

Fremover er bransjen avhengig av at flere unge velger bygg- og anlegg som yrkesvei, og det var derfor helt naturlig, og i tråd med målene for Site 4016, at trainee og lærlinger tok første spadestikk for det første bygget.

Dette er en spennende satsing på mange måter. Vi resirkulerer en gammel offentlig fyllplass og et eldre industriområde til en fremtidsrettet arena for bygg og anlegg. Her skal vi legge til rette for samarbeid, og med en offensiv innstilling skal vi ta tak i utfordringene bransjen kommer til å møte fremover. Rekruttering er absolutt en av disse. En annen er helt klart klima og miljø. Byggebransjen er en stor kilde til CO2 utslipp. Et samarbeid på tvers av de ulike bedriftene og fagmiljøene vil være en forutsetning for at bransjen skal kunne løse de store miljø utfordringene den står ovenfor , åpnet Jostein Kalsheim, eiendomsdirektør i Smedvig Eiendom.

IMG_5268 – Copy
Fra venstre: Marion Gausel, lærling i Bravida, Christina Gundersen, trainee i Kruse Smith og André Eikeland, lærling i Kruse Smith

Med et godt grep om spaden tok Marion Gausel, Andrè Eikeland og Christina Gundersen et solid spadetak, og markerte med det igangsettelsen av det første bygget på området, som har fått navnet ARK.

Marion og Andrè er begge lærlinger, i henholdsvis Bravida og Kruse Smith. Begge har lagt et halvt år bak seg i læretiden, og er veldig fornøyd med valget det har gjort.

Andrè er helt på høyde med Marion når det gjelder trivsel i jobben.

Regiondirektør i Kruse Smith, Skjalg Lund, er svært fornøyd med å endelig kunne komme i gang med selve byggingen.

Bygget skal stå ferdig senhøstes 2023. Det er allerede bra med leietakere som representerer en stor del av bransjen. En av dem er Bravida