Hopp til hovedinnhold

Gratis trening i container-gym på Site 4016

– Vi starter opp med gratis trening og veiledning hver tirsdag fra kl. 16.00-19.00, i parken utenfor ARK-bygget på Site 4016, forteller Børge Øvrebø, tidligere politimann og nå gründer i den ideelle organisasjonen Fullt Fokus.

Containergym drives av Fullt Fokus, som er en sosial entreprenør som bistår utsatte barn og unge. Organisasjonen samarbeider med ulike aktører innenfor sosialt entreprenørskap, barnevernet, Kirkens Bymisjon og Røde Kors.

– Containergym er et lavterskeltilbud som gjør det enkelt for alle å komme i gang med trening, og det bidrar til å skape et mer aktivt og inkluderende lokalsamfunn. Tilbudet er gratis og tilgjengelig både for innbyggere og besøkende i området, forteller Øvrebø.

Ideen om containergym er stjålet fra USA, hvor mobil treningscontainer er et etablert tilbud.

Børge Øvrebrø er tidligere politimann og nå grunder i den ideelle organisasjonen Fullt Fokus.

Kvikktest-vinnere

Tilbudet er et resultat av samarbeidet mellom Stavanger kommune, NEB-STAR og Fullt Fokus. Sistnevnte er en av vinnerne av kvikktest-konkurransen på Site 4016, hvor oppgaven var å teste ut bærekraftige og sosiale løsninger i området.

– Planen er å etablere en ungdomsbedrift, med ungdommer som ikke har andre tilbud og som kanskje ikke har økonomien til det. Dette skal være gratis. Vi vil også tilby utdanning innen trening, sier Øvrebø.

Alle er velkomne

I forbindelse med ferdigstillelse av kvikktest-perioden trenger nå Fullt fokus å teste ut treningsopplegg og fasiliteter, og ønsker derfor alle velkommen til tirsdagstreninger.

– Vi har bra utstyr og gode veiledere og trenere. Vi kan tilby tidligere europamester i styrkeløft og meritterte boksetrenere som gratis veiledere, lokker Øvrebø.  

Hva: Gratis trening og veiledning hver tirsdag fra 1600-1900

Hvor: I parken utenfor ARK-bygget på Site 4016, Auglendsmyrå 11

Kontaktinformasjon: Børge Øvrebø, Fullt fokus, tlf. 95921169.

Flere i Fullt fokus-teamet har bakgrunn som eliteutøvere i ulike idretter og har lang erfaring som ungdomstrenere og veiledere.

– Vårt mål er å hindre utenforskap. Vi ønsker å skape håp, optimisme og motivasjon for fremtiden, sier Øvrebø.

NEB-STAR-gjengen tester ut containergym og egen styrke, si!

Tekst av Siri Jeanette Pedersen.